Objavljeno: 21. 5. 2023.

„Šumska priča” oduševila najmlađe, a odrasle Splićane privukao info štand Čistoće na Danu Marjana

Čistoća d.o.o. Split 21. svibnja bila je dio proslave Dana Marjana kojim je završena ovogodišnja Sudamja. Tim povodom nastavljene su promotivne aktivnosti kampanje Odvoji, lako je. Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i djelatnici Čistoće d.o.o. Split podijelili su posjetiteljima besplatne vrećice za odvajanje otpada, magnete, platnene vrećice i letke, dok su najmlađi uživali u mjuziklu pod nazivom „Šumska priča”.

„Proslava Dana Marjana izvrsna je prilika da građane Splita potaknemo na odvajanje otpada. Svakodnevnom brigom prema okolišu i našoj zelenoj oazi, Split ćemo učiniti urednijim i čišćim mjestom za život. Na nama je da omogućimo infrastrukturu i educiramo građane, a rezultati svega toga se već vide. Najmlađi znaju sve o odvajanju i od njih svi skupa možemo puno naučiti. Budimo što više na Marjanu, u prirodi, brinimo o sebi i okolišu“, poručio je Ivica Puljak, gradonačelnik Splita.

Kako bi i mali Splićani što ranije naučili važnosti ekologije, na Marjanu je odigran lutkarski mjuzikl „Šumska priča”. U središtu priče lik je krivolovca kojeg usprkos njegovim lošim djelima spašavaju šumski likovi. Lutkarski mjuzikl osmislila je umjetnička organizacija “Produkcija Z” iz Splita.

Edukativne aktivnosti u svrhu jačanja svijesti građana nastavljaju se i u narednom periodu. Uz informativne štandove, na redu su i radionice u dječjim vrtićima i osnovnim školama, a sve kako bi i oni najmlađi usvojili naviku pravilnog odvajanja otpada.

Podsjetimo, do kraja ljeta 2023. godine Čistoća d.o.o. Split postavit će 340 spremnika, a tijekom sljedeće godine u planu je ugradnja dodatnih 400. Na svim lokacijama građani će odlagati četiri vrste otpada. Spremnici sa žutim poklopcem namijenjeni su odlaganju plastične, metalne i tetrapak ambalaže, spremnici s plavim poklopcem za papirnatu ambalažu, biootpad se odlaže u spremnike sa smeđim poklopcem, dok su spremnici s crnim otvorom namijenjeni odlaganju miješanog komunalnog otpada.

Sve dodatne informacije o odvajanju otpada možete potražiti na web stranici „Odvoji, lako je“, a informirati se kontinuirano možete i na Facebook i Instagram stranici Čistoće d.o.o. Split.