Objavljeno: 26. 6. 2023.

Štand Čistoće privukao stanovnike splitskog Kmana

Čistoća d.o.o. Split još jednim informativnim štandom nastavlja s promotivnim aktivnostima kampanje „Odvoji, lako je“. Građani su štand mogli posjetiti u Šibenskoj ulici, ispred prostorija GK Kman. Na sva pitanja o novom sustavu gospodarenja otpadom, odgovarali su predstavnici Čistoće, zajedno s direktorom Ivicom Karoglanom te gradonačelnikom Ivicom Puljkom.

Promjena počinje u svakom kotaru, pa pozivam sugrađane da koriste spremnike i odvajaju, jer je postupak uistinu jednostavan, a koristi velike. Svima nam je ugodnije i ljepše živjeti u čistom i urednom prostoru i svatko od nas može pridonijeti  očuvanju okoliša i zdravijem životnom okruženju“, istaknuo je gradonačelnik Ivica Puljak, zahvalivši građanima koji sve više prihvaćaju novi sustav odvajanja.

„Druga faza ugradnje polupodzemnih spremnika na Kmanu, planirana je nakon ljeta, kako bi svim stanovnicima ovog kotara omogućili lako i jednostavno odvajanje otpada. Cilj nam je povećanje količine odvojenog otpada, koji se može reciklirati i ponovno vratiti u uporabu, zato je bitno da svatko u kućanstvu pravilno odvaja otpad“, rekao je Ivica Karoglan, direktor Čistoće d.o.o. Split.

Na informativnom štandu građani su mogli dobiti besplatne vrećice za odvojeno prikupljanje biootpada, papira i plastike. Djelatnici Čistoće pripremili su i promotivne materijale u obliku edukativnih letaka, platnenih vrećica i magneta. Cilj ovakvih štandova je informiranje stanovnika Splita o novom načinu gospodarenja otpadom, koji se temelji na korištenju polupodzemnih spremnika. U GK Kman građani polupodzemne spremnike mogu koristiti na četiri lokacije, na adresi Mosećka ulica 113 te u Šibenskoj ulici kod kućnih brojeva 5, 35 i 40.

Građani na svakoj lokaciji imaju na raspolaganju četiri vrste spremnika. Biootpad se odlaže u spremnike sa smeđim poklopcem, metalna plastična i tetrapak ambalaža u spremnike sa žutim poklopcem, miješani komunalni otpad u spremnike s crnim poklopcem, dok su spremnici s plavim poklopcem predviđeni za papirnatu i kartonsku ambalažu. 

Grad Split u suradnji s Čistoćom d.o.o. Split i dalje sustavno radi na poboljšanju i izgradnji nove infrastrukture potrebne za propisno zbrinjavanje otpada. Do kraja ljeta ove godine bit će postavljeno ukupno 385 polupodzemnih spremnika po splitskim kvartovima, a sljedeće godine njih još 400.

Sve dodatne informacije o odvajanju otpada možete potražiti na Facebook i Instagram stranici Čistoće d.o.o. Split.